Wie is wie?

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Kaag en Braassem heeft een dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit Leny van Luling (voorzitter), Aleid van der Meer (secretaris), Hans Witvoet (penningmeester) en Daniëlle van Scheppingen (vice-voorzitter).

De overige leden van de ASD zijn Saskia Engelander, John Mes, Lisanne Berends, Paul Wolvers, José Wilderink, Hans van der Zwet en Anke Kusters.

Wilt u ook meedenken en -doen in de ASD?

De adviesraad is helaas nog niet compleet. Op dit moment zijn er  vrijwilligersfuncties vacant. Heeft u interesse in zo’n functie en heeft u tijd? Stuur dan een mail met CV en motivatie naar secretariaat@asd-kaagenbraassem.nl. Wij nemen dan contact met u op. Voor de uitgebreide vacaturetekst kunt u hier klikken.

Hieronder vindt u wie nu eigenlijk wie is in de ASD Kaag en Braassem en wat zij over zichzelf met u willen delen.

De leden van de adviesraad

Leny van Luling

Voorzitter

Sinds februari 2018 ben ik lid en tevens voorzitter van de ASD Kaag en Braassem. Ik ben gehuwd en wij wonen sinds 1972 in Woubrugge. Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende functies gehad in diverse takken van het sociaal domein. Eerst bij een gezinsvoogdijvereniging, vervolgens 36 jaar in diverse functies bij meerdere gemeenten. Daarnaast heb ik in enkele commissies gezeten en privé ben ik al geruime tijd mantelzorger. Al deze kennis en ervaring kan ik nu gebruiken voor de ASD.

E-mail: lvanluling@asd-kaagenbraassem.nl

Tel.: 06-51536292

Vacant

Secretaris

De functie van secretaris is momenteel vacant. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met onderstaand e-mailadres

E-mail: info@asd-kaagenbraassem.nl

Saskia Engelander

Lid

Tekst volgt

E-mail: sengelander@asd-kaagenbraassem.nl

Hans van der Zwet

Lid

Mijn naam is Hans van der Zwet. Ik ben 68 jaar en geboren en getogen in Roelofarendsveen. Onze kinderen zijn al enige tijd uitgevlogen, maar regelmatig mogen we wel op onze 6 kleinkinderen passen. Dat zorgt voor de nodige invulling en veel plezier. Sinds 3 jaar ben ik gepensioneerd, nadat ik mijn hele arbeidzame leven in de zorg heb gewerkt. Mijn motivatie om deel te nemen aan de adviesraad vind ik in de vele zorgtaken die onze gemeente in het sociaal domein moet uitvoeren. Vanuit mijn ervaring en interesse in het brede veld van de zorg denk ik een bijdrage te kunnen leveren in de totstandkoming van het gemeentelijk beleid.

E-mail:  hvanderzwet@asd-kaagenbraassem.nl

Paul Wolvers

Lid

Snel na het in werking treden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2007) heeft onze gemeente een adviesraad. Vanaf het allereerste begin heb ik deel uitgemaakt van deze raad. Het is belangrijk dat burgers betrokken zijn bij het gemeentelijk beleid en ik vond dat ook ik mijn aandeel moest leveren. Ik ben 64 jaar en onze kinderen zijn inmiddels “uitgevlogen” en de oppasuren van onze drie kleinkinderen staan het functioneren in de raad niet in de weg. Het is in ieder geval goed te doen, mede dankzij mijn lieve echtgenote moet ik zeggen, want vanwege een C4 partiële dwarslaesie is het ook niet allemaal helemaal vanzelfsprekend. Omdat onze adviezen door het college altijd serieus worden overwogen en gemiddeld voor 80% overgenomen worden, beleef ik veel voldoening aan het lidmaatschap.

E-mail: pwolvers@asd-kaagenbraassem.nl

Anke Kusters

Lid

Een aantal jaren geleden nam ik vol overtuiging zitting in de adviesraad. Mijn beweegredenen zijn onveranderd: ik wil de inwoners van onze mooie gemeente van dienst zijn door van me te laten horen, indien er iets speelt dat opgelost dient te worden. Ik hou van beleid (vervol)maken en ik schrik niet terug van wetten of regeltjes. Mijn aandachtsgebieden in de Adviesraad zijn GGZ, Betrokken buurt en Jeugd.
Ik ben écht een cultureel omnivoor en met mijn bedrijf De Cultuurstrateeg heb ik me gespecialiseerd in het grensgebied van Cultuur en Sociaal Domein. Zo komen twee voorliefdes tezamen. Daarnaast maak ik deel uit van WIJ Presenteert, schrijf ik in mijn vrije tijd theaterteksten en gedichten en werk ik aan een kinderboek.

E-mail: akusters@asd-kaagenbraassem.nl

Rosalinde Kempenaar

Lid

Graag lever ik door mijn deelname in de Adviesraad Sociaal Domein mijn bijdrage aan de gemeente waar ik met ons gezin al 25 jaar woon. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in diverse functies in de jeugdzorg. Graag combineer ik in adviezen mijn persoonlijke en professionele ervaring met signalen uit mijn netwerk.

Ik merk op dat er veel kennis van het sociaal domein gebundeld is in de Adviesraad. Het geeft mij persoonlijk goede energie om die gezamenlijk in te zetten voor onze gemeente Kaag en Braassem.

E-mail:

Hans Witvoet

Penningmeester

In 2012 ben ik toegetreden tot de adviesraad.  Mijn vrouw en ik wonen nu 42 jaar in respectievelijk Alkemade en Kaag en Braassem. Onze twee kinderen zijn naar elders vertrokken, maar met onze kleinkinderen komen ze regelmatig naar ons dorp. Ik heb 34 jaar een leidinggevende functie bekleed bij het basisonderwijs in onze gemeente, waarvan de laatste 11 jaar als algemeen directeur van de SSBA.

Naast de interesse voor de jeugd (jeugdzorg in het bijzonder) heb ik ook de nodige kennis opgedaan als bestuurslid en later commissaris van de woningbouwvereniging (voorheen WBV ALKEMADE).

Als vrijwilliger bij de Papierwinkel en als Cliëntondersteuner kom ik ook regelmatig onderwerpen tegen op allerlei gebied aangaande het sociaal domein.

E-mail: hwitvoet@asd-kaagenbraassem.nl

Tel. nr.:  06-55155052

 

Daniëlle van Scheppingen

Vice-voorzitter

Maatschappelijke betrokkenheid, dat is voor mij een belangrijke drijfveer. Reden dat ik sinds januari 2019 lid ben van de adviesraad Sociaal Domein. Via deze weg wil ik me inzetten voor  de inwoners van de gemeente die gebruik (moeten) maken van de Wmo, Jeugdwet of Participatiewet. Ik woon met man en dochter in Roelofarendsveen en werk bij UWV. Tevens ben ik vrijwilligster bij stichting Geef Gehandicapten Kans. Ook was ik een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht van Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in binnen de adviesraad.

E-mail: dvanscheppingen@asd-kaagenbraassem.nl

John Mes

Lid

Hallo, ik ben John en woon met Marianne in Leimuiden in een appartement. Dit appartement hebben we in 2011 betrokken, nadat mijn lichamelijke beperkingen me in onze vorige woning steeds meer parten gingen spelen. Alles is nu gelijkvloers en ik kan nu zonder problemen in het hele huis komen. Na een niertransplantatie in 2018 ben ik zonder werk komen te zitten, terwijl ik me daarna juist beter voelde dan ooit. Gelukkig ben ik sinds oktober 2019 weer aan het werk bij de salarisadministratie van een accountantskantoor. Tot ik nierpatiënt werd was ik actief lid van een rolstoelbasketbalvereniging. Helaas kon ik dat niet blijven doen. Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik inmiddels redelijk veel van de Wmo, werk en inkomen, gezondheid, toegankelijkheid en participatie. Ik denk de adviesraad te kunnen ondersteunen en daarmee u, mede-inwoners van Kaag en Braassem, te helpen.

E-mail: jmes@asd-kaagenbraassem.nl

Lisanne Berends

Lid

Sinds januari 2019 ben ik lid van de adviesraad. Ik woon in Leimuiden, waar ik al een aantal jaar actief ben als vrijwilliger bij de scouting. Het toetreden tot de adviesraad leek mij interessant, omdat ik belangstelling had naar wat er speelt in de gemeente op het gebied van het sociaal domein. Daarnaast sluit het goed aan bij mijn studie psychologie en hoop ik met de kennis hiervan mijn bijdrage te kunnen leveren.

E-mail:  lberends@asd-kaagenbraassem.nl

 

José Wilderink

Lid

Tekst volgt

E-mail: jwilderink@asd-kaagenbraassem.nl

Mariëlle Wiltenburg

Lid

De opgave die de gemeente heeft ten aanzien van de WMO, participatie en jeugd is heel groot. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de zorg. Ooit begonnen als verpleegkundige, maar inmiddels heb ik ook als beleidsmedewerker, adviseur en manager binnen diverse sectoren van de zorg gewerkt. De laatste jaren werk ik als adviseur in de ouderenzorg en binnen het sociaal domein. Als lid van de ASD Kaag en Braassem hoop ik meerwaarde te kunnen bieden met mijn kennis en ervaring over het sociaal domein, de ouderenzorg en de jeugdzorg en natuurlijk als inwoner van Kaag en Braassem. Ik woon sinds 2009 in Woubrugge.

E-mail: mwiltenburg@asd-kaagenbraassem.nl

U kunt contact met ons opnemen via:

 

info@asd-kaagenbraassem.nl