Wie is wie?

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Kaag en Braassem heeft een dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit Leny van Luling (voorzitter), Liset van Steenbrugge (secretaris), Hans Witvoet (penningmeester) en Daniëlle van Scheppingen (vice-voorzitter).

De overige leden van de ASD zijn Saskia Engelander, John Mes, Paul Wolvers, José Wilderink,  Anke Kusters, Mariëlle Wiltenburg, Rosalinde Kempenaar en Anne van Bostelen.

Wilt u ook meedenken en -doen in de ASD?

De adviesraad is helaas nog niet compleet. Op dit moment zijn er  vrijwilligersfuncties vacant. Heeft u interesse in zo’n functie en heeft u tijd? Stuur dan een mail met CV en motivatie naar secretariaat@asd-kaagenbraassem.nl. Wij nemen dan contact met u op. Voor de uitgebreide vacaturetekst kunt u hier klikken.

Hieronder vindt u wie nu eigenlijk wie is in de ASD Kaag en Braassem en wat zij over zichzelf met u willen delen.

De leden van de adviesraad

Leny van Luling

Voorzitter

Sinds februari 2018 ben ik lid en tevens voorzitter van de ASD Kaag en Braassem. Ik ben gehuwd en wij wonen sinds 1972 in Woubrugge. Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende functies gehad in diverse takken van het sociaal domein. Eerst bij een gezinsvoogdijvereniging, vervolgens 36 jaar in diverse functies bij meerdere gemeenten. Daarnaast heb ik in enkele commissies gezeten en privé ben ik al geruime tijd mantelzorger. Al deze kennis en ervaring kan ik nu gebruiken voor de ASD.

E-mail: lvanluling@asd-kaagenbraassem.nl

Tel.: 06-51536292

Liset van Steenbrugge

Secretaris

Sinds september 2019 ben ik verbonden aan de adviesraad als notulist. Ik woon met mijn partner in Leimuiden en werk als coach en therapeut vlakbij huis. Ik ben ouder in een samengesteld gezin van vijf kinderen die inmiddels allemaal zijn uitgevlogen. Voor ik mijn eigen praktijk begon in 2007 ben ik altijd werkzaam geweest in het onderwijs, zowel voor de klas als in het management en ben ik jaren bestuurlijk actief geweest in het Protestants Christelijk basisonderwijs.

Na anderhalf jaar heb ik het notuleren ingebed in een algemeen secretariële rol binnen de adviesraad. Inhoudelijk heb ik veel affiniteit met dit beleidsterrein en wordt mij steeds duidelijker hoeveel werk er verzet wordt in onze gemeente in dit belangrijke domein. De rol van de adviesraad hierin acht ik van groot belang. Ik vind het daarom heel fijn om daar in ondersteunende zin een bijdrage aan te kunnen leveren en zo ook mijn steentje bij te dragen aan een leefbaar en sociaal klimaat in de gemeente waar ik al sinds 1984 deel van uitmaak.

E-mail: secretariaat@asd-kaagenbraassem.nl

Saskia Engelander

Lid

Mijn naam is Saskia Engelander. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en sinds een paar jaar woonachtig in Woubrugge. Verder ben ik fulltime werkzaam in een zorginstelling in de Leidse regio.

Vanuit betrokkenheid voor de medemens en mijn woonomgeving ben ik toegetreden tot de adviesraad.  Ik hoop op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het wel en wee in Kaag en Braassem.

E-mail: sengelander@asd-kaagenbraassem.nl

Anne van Bostelen v.d. Zwet

Lid

Sinds juni 2020 ben ik lid van de Adviesraad Sociaal Domein. Ik ben geboren en getogen in Roelofarendsveen en woon hier, samen met mijn man, met veel plezier. Tot mijn pensionering in september 2019 heb ik gewerkt als directeur van twee basisscholen in onze gemeente; De Kleine Wereld en De Kinderarcke. In die functie heb ik mij ingezet voor de fusie van de basisscholen en de realisatie van IKC De Lei in Leimuiden en de nieuwbouw van De Kinderarcke in Rijnsaterwoude.

Na mijn pensionering wilde ik een deel van mijn vrije tijd ook nuttig besteden en iets doen met mijn werkervaring.

Mijn oog viel op de vacature voor de adviesraad. Na een loopbaan van ruim 40 jaar in het onderwijs wil ik mijn ervaring en kennis inzetten en een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en sociale vraagstukken waar de gemeente voor verantwoordelijk is. Uiteraard gaat mijn belangstelling uit naar alles wat te maken heeft met jeugd; de zorg en het onderwijs. Maar ook ten aanzien van de WMO en de Participatiewet vind ik het belangrijk om als inwoner mee te denken en advies te geven over het te voeren beleid. Ik vind het belangrijk dat wij als bewoners invloed hebben op voorgenoemde beleidsterreinen, omdat die van grote invloed zijn op het welzijn van de inwoners van Kaag en Braassem.

E-mail: volgt nog

Paul Wolvers

Lid

Snel na het in werking treden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2007) heeft onze gemeente een adviesraad. Vanaf het allereerste begin heb ik deel uitgemaakt van deze raad. Het is belangrijk dat burgers betrokken zijn bij het gemeentelijk beleid en ik vond dat ook ik mijn aandeel moest leveren. Ik ben 64 jaar en onze kinderen zijn inmiddels “uitgevlogen” en de oppasuren van onze drie kleinkinderen staan het functioneren in de raad niet in de weg. Het is in ieder geval goed te doen, mede dankzij mijn lieve echtgenote moet ik zeggen, want vanwege een C4 partiële dwarslaesie is het ook niet allemaal helemaal vanzelfsprekend. Omdat onze adviezen door het college altijd serieus worden overwogen en gemiddeld voor 80% overgenomen worden, beleef ik veel voldoening aan het lidmaatschap.

E-mail: pwolvers@asd-kaagenbraassem.nl

Anke Kusters

Lid

Een aantal jaren geleden nam ik vol overtuiging zitting in de adviesraad. Mijn beweegredenen zijn onveranderd: ik wil de inwoners van onze mooie gemeente van dienst zijn door van me te laten horen, indien er iets speelt dat opgelost dient te worden. Ik hou van beleid (vervol)maken en ik schrik niet terug van wetten of regeltjes. Mijn aandachtsgebieden in de Adviesraad zijn GGZ, Betrokken buurt en Jeugd.
Ik ben écht een cultureel omnivoor en met mijn bedrijf De Cultuurstrateeg heb ik me gespecialiseerd in het grensgebied van Cultuur en Sociaal Domein. Zo komen twee voorliefdes tezamen. Daarnaast maak ik deel uit van WIJ Presenteert, schrijf ik in mijn vrije tijd theaterteksten en gedichten en werk ik aan een kinderboek.

E-mail: akusters@asd-kaagenbraassem.nl

Hans Witvoet

Penningmeester

In 2012 ben ik toegetreden tot de adviesraad.  Mijn vrouw en ik wonen nu 42 jaar in respectievelijk Alkemade en Kaag en Braassem. Onze twee kinderen zijn naar elders vertrokken, maar met onze kleinkinderen komen ze regelmatig naar ons dorp. Ik heb 34 jaar een leidinggevende functie bekleed bij het basisonderwijs in onze gemeente, waarvan de laatste 11 jaar als algemeen directeur van de SSBA.

Naast de interesse voor de jeugd (jeugdzorg in het bijzonder) heb ik ook de nodige kennis opgedaan als bestuurslid en later commissaris van de woningbouwvereniging (voorheen WBV ALKEMADE).

Als vrijwilliger bij de Papierwinkel en als Cliëntondersteuner kom ik ook regelmatig onderwerpen tegen op allerlei gebied aangaande het sociaal domein.

E-mail: hwitvoet@asd-kaagenbraassem.nl

Tel. nr.:  06-55155052

 

Daniëlle van Scheppingen

Vice-voorzitter

Maatschappelijke betrokkenheid, dat is voor mij een belangrijke drijfveer. Reden dat ik sinds januari 2019 lid ben van de adviesraad Sociaal Domein. Via deze weg wil ik me inzetten voor  de inwoners van de gemeente die gebruik (moeten) maken van de Wmo, Jeugdwet of Participatiewet. Ik woon met man en dochter in Roelofarendsveen en werk bij UWV. Tevens ben ik vrijwilligster bij stichting Geef Gehandicapten Kans. Ook was ik een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht van Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in binnen de adviesraad.

E-mail: dvanscheppingen@asd-kaagenbraassem.nl

Rosalinde Kempenaar

Lid

Graag lever ik door mijn deelname in de Adviesraad Sociaal Domein mijn bijdrage aan de gemeente waar ik met ons gezin al 25 jaar woon. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in diverse functies in de jeugdzorg. Graag combineer ik in adviezen mijn persoonlijke en professionele ervaring met signalen uit mijn netwerk.

Ik merk op dat er veel kennis van het sociaal domein gebundeld is in de Adviesraad. Het geeft mij persoonlijk goede energie om die gezamenlijk in te zetten voor onze gemeente Kaag en Braassem.

E-mail:

John Mes

Lid

Hallo, ik ben John en woon met Marianne in Leimuiden in een appartement. Dit appartement hebben we in 2011 betrokken, nadat mijn lichamelijke beperkingen me in onze vorige woning steeds meer parten gingen spelen. Alles is nu gelijkvloers en ik kan nu zonder problemen in het hele huis komen. Na een niertransplantatie in 2018 ben ik zonder werk komen te zitten, terwijl ik me daarna juist beter voelde dan ooit. Gelukkig ben ik sinds oktober 2019 weer aan het werk bij de salarisadministratie van een accountantskantoor. Tot ik nierpatiënt werd was ik actief lid van een rolstoelbasketbalvereniging. Helaas kon ik dat niet blijven doen. Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik inmiddels redelijk veel van de Wmo, werk en inkomen, gezondheid, toegankelijkheid en participatie. Ik denk de adviesraad te kunnen ondersteunen en daarmee u, mede-inwoners van Kaag en Braassem, te helpen.

E-mail: jmes@asd-kaagenbraassem.nl

José Wilderink

Lid

Het toetreden tot de Adviesraad Sociaal Domein heeft voor mij twee redenen. Ten eerste  ben ik een sociaal betrokken mens en hoop ik op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan goede sociale voorzieningen voor de burgers binnen onze gemeente. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de werkwijze van de gemeente op het gebied van het sociaal domein en wil daarover meer leren.

In mijn werkzame leven heb ik jarenlang met veel plezier mensen opgeleid tot professionele zorgverleners in de zorg en omdat dit werkveld nog steeds mijn interesse heeft blijf ik die ontwikkelingen volgen.

Ik ben woonachtig in één van de mooiste kernen van onze gemeente namelijk Woubrugge.

E-mail: jwilderink@asd-kaagenbraassem.nl

Mariëlle Wiltenburg

Lid

De opgave die de gemeente heeft ten aanzien van de WMO, participatie en jeugd is heel groot. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de zorg. Ooit begonnen als verpleegkundige, maar inmiddels heb ik ook als beleidsmedewerker, adviseur en manager binnen diverse sectoren van de zorg gewerkt. De laatste jaren werk ik als adviseur in de ouderenzorg en binnen het sociaal domein. Als lid van de ASD Kaag en Braassem hoop ik meerwaarde te kunnen bieden met mijn kennis en ervaring over het sociaal domein, de ouderenzorg en de jeugdzorg en natuurlijk als inwoner van Kaag en Braassem. Ik woon sinds 2009 in Woubrugge.

E-mail: mwiltenburg@asd-kaagenbraassem.nl

U kunt contact met ons opnemen via:

 

info@asd-kaagenbraassem.nl